Hulp bij de naschok op lange termijn


Kalmte na de storm. Zo voelt deze zaterdag voor mij. Ik heb een paar dagen en nachten doorgebracht bij mijn collega en vrienden Fred en Wilma, die in alle gastvrijheid twaalf extra mensen in hun huis herbergden. Ik was verwonderd over het gemak waarmee iedereen een slaapplek, eten, drinken en gezelligheid ontving. Woensdag ben ik tussendoor even naar mijn flat geweest, en besloot alle door de nabevingen weer omgevallen spullen maar gewoon te laten liggen. Wat ligt kan niet meer vallen. Vrijdagmorgen ben ik naar huis teruggekeerd. De bevingen worden nu steeds minder en het gewone leven herneemt zijn loop.

Stilte voor de storm. Zo zou je het ook kunnen zeggen. Want zoveel leed is ontstaan door de aardbeving. Tot nu toe zijn meer dan vijftig mensen en kinderen om het leven gekomen, zijn er veel mensen gewond geraakt en veel huizen ingestort of onbewoonbaar verklaard. Een gevangenis is zo zwaar beschadigd dat 150 gevangenen overgeplaatst moesten worden naar een andere gevangenis. Families waar wij zorg voor dragen willen we helpen wanneer de naschok in volle omvang gaat komen. Zie ook de melding op LinkedIn.
Wil je bijdragen, dan kun je je gift overmaken op het bankrekeningnummer van de Stichting Gevangenenzorg Albanië, NL05 TRIO 0776 4545 87 o.v.v. Aardbeving, of doneer via de website (bij ‘Uw gift is bestemd voor’ kun je Aardbeving kiezen).

Jullie betrokkenheid, gebed en steun, op allerlei manieren, is hartverwarmend. Ik ben dankbaar voor rust en vertrouwen, en ik hoop dat ik persoonlijk en wij als ShKBSh een zegen mogen zijn voor en herstel kunnen aanreiken aan de mensen om ons heen.

Wat ik deze week tegenkwam –
van ernstig beschadigde flats tot een regenboog boven de stad

Ondertussen deze week ook alweer de schoonheid van het land gezien

Het gebedsschrift in een kerk – O God help ons